sobota 6. júla 2013

CNS - Deň tretí (21.06.2013); alebo: Oddych na Liptove

<<< Deň druhý        |         Deň štvrtý >>>


Tretí deň začal veľmi pokojne, najmä vďaka pocitu, že nás čaká oddychový deň. Pred obedom sme sa vytrepali z autokempu za Liptovským Hrádkom a za veľmi krátku dobu sme dorazili do Liptovského Mikuláša. Tu sme sa pekne povozili, nakúpili zásoby (teda aspoň ja) a vďaka ústretovej navigácii policajtov sme našli cyklopredajňu, kde si môj cyklopartner nechal nastaviť prednú brzdu, keďže bola trochu zaseknutá. Veľkým prekvapením bolo, že ho táto služba nič nestála. Týmto by som chcel poďakovať za priateľský prístup kolegu z "fachu" - pracovníka v predajni Vitalit.

Diaľničný most v Podturni

 Centrum Liptovského Mikuláša


Po tejto prehliadke mesta sme prišli do Tatralandie, kde sme sa plánovali zregenerovať. Pracovníkov aquaparku som vopred kontaktoval kvôli požiadavke na úschovu batožiny, čo síce bolo možné, ale nie v dostatočne pohodlnej forme, keďže sa v areáli kúpaliska nenachádza vymedzený priestor pre takéto vozidlá. Chtiac-nechtiac sme museli zhodiť celý náklad a uskladniť ho za pultík na informáciách, čo bolo dosť nepraktické, no môžeme byť vďační aspoň za takúto ústretovosť. Keďže sa po určitej popoludňajšej hodine mení cena za vstup, počkali sme ešte 10 minút aby sme ušetrili nejaké to €uro.

Brány TatraLandie 


Bolo príjemné počasie, a preto tam bolo pomerne veľké nahustenie obyvateľstva. Cítiť to bolo najmä v radoch na šmýkavé podložky pre určité tobogány, preto sme využívali prevažne tie, kde postačovalo vlastné telo :) . V jednom z bazénov sme sa dali do reči s Írčankami študujúcimi medicínu v Martine. Po krátkej debate sme sa ďalej oddávali vodným radovánkam. Ešte spomeniem, že som musel byť ošetrený kvôli kliešťovi na stehne. Zdravotnícky personál bol takisto ako všetci ostatní veľmi priateľský, usmievavý a zhovorčivý.

Rady na tobogány (tento je z tých kratších)


"Vďaka" Peťovmu hladu sme sa po opustení Tatralandie ešte raz vrátili do Tesca a následne vyrazili do Liptovského Trnovca, kde sme v strávili noc v autokempe na brehu Liptovskej Mary. Hlavné plusy: celooplotený strážený areál, dostupnosť elektriny, krásne prostredie, detské ihrisko s trampolínou a hlavne: KOFOLA = 1€ / LITER !!!



<<< Deň druhý        |         Deň štvrtý >>>


Viac fotografií nižšie:


 Prichádzame do Liptovského Mikuláša

Kostolík v centre Liptovského Mikuláša

V šatniach sa NEFOTÍ !
:D

Cesta z Tatralandie - tieto kopce zajtra prekonáme! (?)

So západom slnka sa blížime do cieľa

Konečne nocľah

Recepcia je akože zatvorená, tak nás musí zapísať securiťák, ktorý sa však po tomto horúcom dni necítil dobre

Rozložení za vidna

Cítim sa ako v sne ;)

Liptovská Mara

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára